Διδακτικό πακέτο καθηγητή

Όλα όσα χρειάζεστε για ένα επιτυχημένο μάθημα!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ


ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ δημόσιων, ιδιωτικών Σχολείων, Φροντιστηρίων και Οικοδιδασκαλείων.

Αποκτήστε λογαριασμό στο Klett Book App και πλήρη πρόσβαση σε όλα τα ψηφιακά βιβλία της Φυσικής για 15 μέρες.


Εγγραφή για δωρεάν πρόσβαση στο ψηφιακό πακέτο
για 15 μέρες

Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα βιβλία της Φυσικής πέρα από την περίοδο της δωρεάν χρήσης:

1ος τρόπος:
Αγοράστε πρόσβαση για 12 μήνες.

2ος τρόπος:
Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή για 12 μήνες.
Εφόσον έχετε λογαριασμό στο Klett Book-App, βρείτε δύο μαθητές σας που έχουν αγοράσει το βιβλίο και σημειώστε τα ονόματα χρήστη που χρησιμοποιούν αυτοί στο Klett Book-App.

Βήματα
1. Επισκεφθείτε τη σελίδα www.klett.gr/freephysicsforteachers
2. Κάνετε είσοδο με τα ίδια στοιχεία με τα οποία εισέρχεστε στο Klett Book-App
3. Επιλέξτε βιβλίο
4. Εισάγετε τουλάχιστον 2 ονόματα χρηστών μαθητών σας που έχουν ήδη ενεργοποιημένο το αντίστοιχο βιβλίο στον λογαριασμό τους
5. Επαναλάβατε την διαδικασία για τα βιβλία άλλων τάξεων

Νέο διδακτικό πακέτο για τη Φυσική Α' Γυμνασίου!

 • Όλη η ύλη της Α’ Γυμνασίου με εύληπτη παρουσίαση της θεωρίας και ενσωματωμένες δραστηριότητες και πειράματα
 • Διαδραστικές ερωτήσεις και δραστηριότητες για εμπέδωση και εξάσκηση
 • Δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακής τάξης στην πλατφόρμα Klett Book-App
 • Πρόσθετο εκτυπώσιμο υλικό για χρήση στη δια ζώσης διδασκαλία
 • Όλο το περιεχόμενο του βιβλίου σε ψηφιακή μορφή, ιδανικό και για την εξ αποστάσεως διδασκαλία
 • Βιντεο-πειράματα με εργαστηριακές οδηγίες, με απλά μέσα για εύκολη εκτέλεση
 • Καρτέλες διδασκαλίας για ελαχιστοποίηση του χρόνου προετοιμασίας και πλήρη κάλυψη της διδακτέας ύλης σε κάθε διδακτική ώρα
 • Εντυπωσιακά γραφικά και πλούσια εικονογράφηση που συναρπάζει τους μαθητές και κάνει το μάθημα πιο ευχάριστο
 • Ειδική γραμματοσειρά για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Επιστολή της συγγραφικής ομάδας προς τους εκπαιδευτικούς

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Θα θέλαμε με λίγα λόγια να σας περιγράψουμε ποια ήταν η προσπάθειά μας κατά τη συγγραφή του παρόντος πονήματος.

 • Θελήσαμε να μην προσφέρουμε τίποτα ή σχεδόν τίποτα στους μαθητές μας αν αυτό δεν μπορούσαμε με εύκολο τρόπο να το υποστηρίξουμε με ένα πείραμα ή μια δραστηριότητα. Έτσι, αποφύγαμε όσο μπορούσαμε την αναφορά στον μικρόκοσμο. Όποτε έγινε αναφορά, έγινε με πολύ μεγάλη φειδώ, αφού θεωρούμε ότι, στην ηλικία στην οποία αναφερόμαστε, οι μαθητές είναι δύσκολο να αντιληφθούν θεωρητικά μοντέλα και αφηρημένες έννοιες.
 • Δεν αναφέρουμε σχεδόν κανέναν τύπο της Φυσικής. Προσπαθήσαμε η πρώτη επαφή με τη Φυσική να γίνει ποιοτικά και όχι ποσοτικά, μέσω της ανακάλυψης, με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.
 • Δώσαμε μεγάλη έμφαση στη διαδικασία των μετρήσεων καθώς και στην έννοια της αβεβαιότητας που αναφέρεται σε αυτές. Και αυτό γιατί θεωρούμε ότι οι Φυσικές Επιστήμες (Φ.Ε.) δεν είναι απλώς συλλογές εγκυκλοπαιδικών γνώσεων, θεωρητικών εννοιών και νόμων, αλλά καθορίζονται από τη μέθοδο που χρησιμοποιούν, με βασικό συστατικό την επαλήθευση των προτεινόμενων νόμων και μοντέλων από την παρατήρηση και το πείραμα και αντιστρόφως.
 • Προσπαθήσαμε όλες οι δραστηριότητες και τα πειράματα να είναι όσο το δυνατό ακίνδυνα, να γίνονται με απλά μέσα, να συνάδουν άμεσα με το υπό μελέτη φαινόμενο και με μικρές πιθανότητες αποτυχίας. Γι’ αυτό στην κάθε δραστηριότητα ή πείραμα δίνονται αναλυτικές οδηγίες, τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους μαθητές, και όπου θεωρήσαμε απαραίτητο συνοδεύονται από αντίστοιχο βίντεο. Θελήσαμε τα πειράματα και οι δραστηριότητες να ενσωματώνονται στη θεωρία, αποφεύγοντας έτσι το μοντέλο του ξεχωριστού βιβλίου της θεωρίας και του εργαστηριακού οδηγού. Αυτή η προσπάθεια σίγουρα απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας από μεριάς σας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ανταμοιβή σας θα φανεί στα εκπαιδευτικά αποτελέσματα αλλά, κυρίως, στα χείλη των μαθητών σας.
 • Όπως κάθε ανθρώπινο δημιούργημα έτσι και η επιστήμη είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία της. Η ιστορία των Φ.Ε. –όπως και οποιαδήποτε ιστορία– αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράλληλα είναι και ένα χρήσιμο διδακτικό εργαλείο. Γι’ αυτό αναφερθήκαμε σε σημαντικά ιστορικά στοιχεία προσπαθώντας η αναφορά να είναι ευχάριστη και ενδιαφέρουσα, διατηρώντας το μέτρο.
 • Θελήσαμε σε όλο το βιβλίο να παρουσιάσουμε τη στενή σύνδεση της επιστήμης με την τεχνολογία. Μια σύνδεση που αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο την ανάγκη για σοβαρή εκπαίδευση των μαθητών στις Φ.Ε., αφού μια τέτοια εκπαίδευση θα τους δώσει τα όπλα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία του σπιτιού του μέλλοντος κλπ.
 • Για κάθε κεφάλαιο έχουμε δημιουργήσει πρόσθετο υλικό που νομίζουμε ότι θα καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη ενός εκπαιδευτικού για το κάτι παραπάνω, όταν υπάρχει η αντίστοιχη ανταπόκριση από τους μαθητές του. Δημιουργήσαμε δηλαδή ένα βοήθημα παράλληλα με το βιβλίο.
 • Τέλος, δημιουργήσαμε ένα σύνολο καρτελών που ελπίζουμε να βοηθήσουν στην οργάνωση και παρουσίαση του μαθήματος στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.

  Η συγγραφική ομάδα

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Το βιβλίο Φυσικής Α΄ Γυμνασίου είναι διαθέσιμο στην τιμή των 23,90 ευρώ και μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνικά από τα γραφεία της εταιρείας μας (2109902700, καθημερινά 09.00-17.00), ηλεκτρονικά από το e-shop μας ή να το αγοράσετε από βιβλιοπωλείο. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας.

Οι καθηγητές Φυσικών Επιστημών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ψηφιακό υλικό όλων των βιβλίων Φυσικής της Klett – National Geographic για 15 ημέρες.

Αν επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα βιβλία της Φυσικής πέρα από την περίοδο της δωρεάν χρήσης, μπορούν να αγοράσουν πρόσβαση για 12 μήνες, ή να δηλώσουν τουλάχιστον δύο μαθητές που έχουν αγοράσει το βιβλίο και είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή Klett Book-App.

Δεν υπάρχει κανονισμός που να μην επιτρέπει τη χρήση ψηφιακού υλικού για προβολή στην τάξη ή μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα βιβλία μας είναι σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας. Εποπτεύονται και συγγράφονται από αναγνωρισμένους επιστήμονες και εκπαιδευτικούς.

Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν θα μπορείτε να κάνετε χρήση της εφαρμογής Klett Book-App, στην οποία περιέχονται όλα τα ψηφιακά βιβλία του διδακτικού πακέτου τόσο του καθηγητή όσο και του μαθητή.