Διδακτικό πακέτο καθηγητή

Όλα όσα χρειάζεστε για ένα επιτυχημένο μάθημα!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ


ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ δημόσιων, ιδιωτικών Σχολείων, Φροντιστηρίων και Οικοδιδασκαλείων.

Αποκτήστε λογαριασμό στο Klett Book App και πλήρη πρόσβαση σε όλα τα ψηφιακά βιβλία της Φυσικής για 15 μέρες.


Εγγραφή για δωρεάν πρόσβαση στο ψηφιακό πακέτο
για 15 μέρες

Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα βιβλία της Φυσικής πέρα από την περίοδο της δωρεάν χρήσης:

1ος τρόπος:
Αγοράστε πρόσβαση για 12 μήνες.

2ος τρόπος:
Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή για 12 μήνες.
Εφόσον έχετε λογαριασμό στο Klett Book-App, βρείτε δύο μαθητές σας που έχουν αγοράσει το βιβλίο και σημειώστε τα ονόματα χρήστη που χρησιμοποιούν αυτοί στο Klett Book-App.

Βήματα
1. Επισκεφθείτε τη σελίδα www.klett.gr/freephysicsforteachers
2. Κάνετε είσοδο με τα ίδια στοιχεία με τα οποία εισέρχεστε στο Klett Book-App
3. Επιλέξτε βιβλίο
4. Εισάγετε τουλάχιστον 2 ονόματα χρηστών μαθητών σας που έχουν ήδη ενεργοποιημένο το αντίστοιχο βιβλίο στον λογαριασμό τους
5. Επαναλάβατε την διαδικασία για τα βιβλία άλλων τάξεων

Συνοπτικά

  • Όλη η ύλη της Γ’ Γυμνασίου με εύληπτη παρουσίαση της θεωρίας και παραδείγματα από την καθημερινότητα
  • Διαδραστικές ερωτήσεις και ασκήσεις για εμπέδωση και εξάσκηση καθώς και αναλυτικά παραδείγματα επίλυσης ασκήσεων
  • Δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακής τάξης στην πλατφόρμα Klett Book-App
  • Εκτυπώσιμο υλικό για χρήση στη δια ζώσης διδασκαλία
  • Όλο το περιεχόμενο του βιβλίου σε ψηφιακή μορφή, ιδανικό και για την εξ αποστάσεως διδασκαλία
  • Εκπαιδευτικά βίντεο και βιντεο-πειράματα με εργαστηριακό οδηγό με αναλυτικές οδηγίες
  • Καρτέλες διδασκαλίας για ελαχιστοποίηση του χρόνου προετοιμασίας και πλήρη κάλυψη της διδακτέας ύλης σε κάθε διδακτική ώρα
  • Εντυπωσιακά γραφικά και πλούσια εικονογράφηση που συναρπάζει τους μαθητές και κάνει το μάθημα πιο ευχάριστο
  • Ειδική γραμματοσειρά για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Επιστολή της συγγραφικής ομάδας προς τους εκπαιδευτικούς

Διδάσκοντας Φυσική
Η Φυσική είναι μια συναρπαστική επιστήμη, γιατί προσπαθεί να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στο σύμπαν και να προβλέψει την εξέλιξή τους. Οι φυσικοί, για να ερμηνεύσουν τα φυσικά φαινόμενα, δημιουργούν μοντέλα –που είναι νοητικά δημιουργήματα– τα οποία προσομοιάζουν με τα φυσικά φαινόμενα. Το ίδιο μοντέλο που ερμηνεύει την αλληλεπίδραση άστρων μπορεί να ερμηνεύσει και την αλληλεπίδραση σωμάτων στη Γη.

Για να οικοδομηθεί ένα μοντέλο, επινοούνται φυσικά μεγέθη, στα οποία οι φυσικοί αποδίδουν ορισμένα χαρακτηριστικά. Μετά ανακαλύπτουν και με τη βοήθεια πειραμάτων τις σχέσεις μεταξύ των φυσικών μεγεθών, που ονομάζονται φυσικοί νόμοι.

Η διδασκαλία της Φυσικής είναι διδασκαλία των μοντέλων της και μπορεί να γίνει μια σαγηνευτική διαδικασία για μαθητές και μαθήτριες αλλά και για τον διδάσκοντα. Όμως, έρευνες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δείχνουν ότι η πλειοψηφία των μαθητών θεωρούν τη Φυσική ως το δυσκολότερο μάθημα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η συνήθης πρακτική στη διδασκαλία της Φυσικής σήμερα είναι ότι μαθαίνεται κυρίως μέσω ασκήσεων και προβλημάτων. Αναφέρουμε τους ορισμούς, τους μαθηματικούς τύπους της ενότητας που διδάσκουμε και μεταφράζουμε τα σύμβολα που εμφανίζονται στους τύπους. Ακολούθως αναλωνόμαστε σε ασκήσεις και προβλήματα «για να κατανοήσουν οι μαθητές σε βάθος τη Φυσική». Ενώ όμως ο διδάσκων έχει στον νου του οικοδομημένο το εννοιολογικό δίκτυο που συνδέει τις έννοιες και τα χαρακτηριστικά τους, οι μαθητές τα αγνοούν. Συνέπεια αυτού είναι ότι ο μέσος μαθητής δεν μπορεί να ανταποκριθεί και η Φυσική γίνεται «ένα δύσκολο και δυσνόητο μάθημα».

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι μαθητές έχουν προαποδώσει κάποια λανθασμένα χαρακτηριστικά στο μυαλό τους στις έννοιες που τους διδάσκουμε («εναλλακτικές ιδέες») π.χ. η δύναμη είναι ιδιότητα ενός σώματος ή τα βαριά σώματα πέφτουν πιο γρήγορα από τα ελαφριά.

Η διδακτική προσέγγιση που προτείνουμε εστιάζεται στη βιωματική δραστηριότητα και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά των φυσικών μεγεθών, να εμπλακούν ενεργητικά στη διαδικασία της μάθησης και να μην αισθάνονται παθητικοί ακροατές μιας 45λεπτης ομιλίας του καθηγητή τους. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στον διδάσκοντα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις «εναλλακτικές ιδέες» των μαθητών. Ο διδάσκων, μέσα από τις καρτέλες διδασκαλίας, μπορεί εύκολα να οργανώσει το μάθημά του, ενώ για τις περισσότερες ενότητες υπάρχουν βιντεοπειράματα. Τέλος, μέσα από μια σειρά πειραμάτων με απλά υλικά (Physics is fun), προσπαθούμε να προβάλουμε την ευχάριστη πλευρά της Φυσικής αναδεικνύοντας ότι μπορούμε μέσα από την απλότητα να εμβαθύνουμε σε πολύπλοκες νοητικές διαδρομές.

Με τιμή,
Η συγγραφική ομάδα

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Τα βιβλία Φυσικής Α’ και Γ’ Γυμνασίου είναι θα είναι διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο 2021 και θα διατίθενται στην τιμή των 24,90 ευρώ.

Το πακέτο του μαθητή (Φυσική Β’ Γυμνασίου) διατίθεται στα 24,90 ευρώ και περιλαμβάνει δύο έντυπα βιβλία (βιβλίο μαθητή και βιβλίο ασκήσεων), καθώς και πρόσβαση στην ψηφιακή έκδοση του βιβλίου για 12μηνη χρήση.

!!! Οι καθηγητές Φυσικών Επιστημών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό διδακτικό υλικό για τον καθηγητή στην εφαρμογή Klett Book-Αpp εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε κάθε σχολικό έτος με την προϋπόθεση ότι μαθητές τους θα έχουν αγοράσει το βιβλίο και θα έχουν διασυνδεθεί με αυτό στον λογαριασμό τους.

Δεν υπάρχει κανονισμός που να μην επιτρέπει τη χρήση ψηφιακού υλικού για προβολή στην τάξη ή μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα βιβλία μας είναι σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας. Εποπτεύονται και συγγράφονται από αναγνωρισμένους επιστήμονες και εκπαιδευτικούς.

Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν θα μπορείτε να κάνετε χρήση της εφαρμογής Klett Book-App, στην οποία περιέχονται όλα τα ψηφιακά βιβλία του διδακτικού πακέτου τόσο του καθηγητή όσο και του μαθητή.